Η «δίαιτα του κορωνοϊού»: Ο άνθρωπος που έχασε 23 κιλά στην εντατική – Δείτε φωτογραφίες – Πρώτο Θέμα

«Μισός άνθρωπος» έμεινε, κυριολεκτικά σχεδόν, ο 43χρονος Αμερικανός
Μάικ Σουλτς. Οι εικόνες πριν νοσήσει με
Covid-19 και μετά, προκαλούν σοκ. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην εντατική νοσοκομείου της Βοστόνης, το σωματικό βάρος του Σουλτς έπεσε στα 63 κιλά. Λίγες ημέρες πριν από την κατεπείγουσα εισαγωγή του, ο ίδιος άνθρωπος ζύγιζε 86 κιλά.

Ο Μάικ Σουλτς είναι νοσοκόμος ο ίδιος και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο. Στις 16 Μαρτίου, ενώ βρισκόταν στη Βοστόνη για να περάσει μερικές ημέρες με τον σύντροφό του, κατέληξε στον αναπνευστήρα, καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού επιδεινώνονταν ραγδαία.

Σύμφωνα με τις αναμνήσεις του, όταν κάποια στιγμή συνήλθε κάπως, ρώτησε τη νοσοκόμα που τον φρόντιζε πόσες ημέρες είχε περάσει στην εντατική.

– «Πόσες νομίζεις;» τον αντιρώτησε εκείνη.
– «Μια εβδομάδα, πιστεύω».

Στην πραγματικότητα ο Σουλτς είχε μείνει ενάμιση μήνα.

«Ήμουν τρομακτικά αδύναμος, αυτό ήταν ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα που ένιωθα να μου έχουν συμβεί» διηγείται ο ίδιος. «Δεν μπορούσα να κρατήσω καν το κινητό, μου φαινόταν απίστευτα βαρύ. Δεν μπορούσα να γράψω τίποτα, τα χέρια μου έτρεμαν υπερβολικά».

Στο προφίλ του στο Instagram ο Μάικ Σουλτς υπάρχουν περί τα 30.000 άτομα που τον ακολουθούν. Εκεί θέλησε να αναρτήσει δύο φωτογραφίες του, πριν και μετά τη νοσηλεία. Η διαφορά είναι τρομακτική -και το σοκ μεγαλώνει εάν αναλογιστεί κανείς ότι η δεύτερη selfie ελήφθη με τον ίδιον τον Σουλτς έτοιμο να καταρρεύσει, καθώς ήταν τόσο αδύναμος ώστε μόλις και μετά βίας μπορούσε να σταθεί όρθιος για τις ανάγκες της αυτοφωτογράφησής του.

«Πίστευα ότι ήμουν νέος και δεν κινδύνευα σοβαρά από τον κορωνοϊό» εξομολογείται εκ των υστέρων, προφανώς μετανοώντας για το ότι υποτίμησε τον κίνδυνο. Εν τέλει όμως ο Μάικ Σουλτς επέζησε, ευτυχώς, έτσι ώστε να είναι σήμερα σε θέση να μοιράζεται τις συγκλονιστικές του φωτογραφίες. Συνοδεύοντάς τες με την παρατήρηση ότι «τις ανέβασα για να δουν όλοι ότι ο κορωνοϊός μπορεί να χτυπήσει τον καθέναν».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X