Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Αυξάνονται οι μολύνσεις στην Ελλάδα – LiFO

Αλματώδης αύξηση στις νέες μολύνσεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα καταγράφεται στην Ελλάδα.

 

Η αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στον γενικό πληθυσμό, δημιουργεί την ανάγκη παρέμβασης με στοιχεία κατεπείγοντος χαρακτήρα, προειδοποιεί ο ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον ΕΟΔΥ και αφορούν τις ηλικίες από 15 έως 49 ετών.

 

Σύμφωνα με τους αριθμούς, σε διεθνές επίπεδο καταγράφηκαν 357.000.000 νέες μολύνσεις από Σ.Μ.Ν, που εκτός από τον ιό HIV/AIDS και τύπους ηπατίτιδας, αφορούν σε τρεις λοιμώξεις που απαιτούν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση: γονόρροια, σύφιλη & HPV. Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση, πρέπει να αυξηθούν οι εξετάσεις του γενικού πληθυσμού για τα συγκεκριμένα νοσήματα, ώστε να λαμβάνουν έγκαιρη θεραπεία, αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

 

Το Τμήμα Παρεμβάσεων στη Κοινότητα του ΕΟΔΥ δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της πρωτογενούς πρόληψης, με σκοπό την ενημέρωση, τη γρηγορότερη διάγνωση, τα μέσα πρόληψης για αυτές τις ασθένειες αλλά και την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Σήμερα και αύριο, το Τμήμα Παρεμβάσεων πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης που περιλαμβάνει:

– Εξέταση rapid test για τον HIV με συμβουλευτική πριν και μετά, μέσω της κινητής μονάδας του ΕΟΔΥ στην περιοχή Γκάζι- Μετρό Κεραμικός από τις 15:30 έως και 22:30 στις 13 Φεβρουαρίου.

– Οργάνωση σύντομων εργαστηρίων στους χώρους του SIMIOplus σχετικά με την ασφαλή χρήση του προφυλακτικού και προβολή ενημερωτικού slideshow στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

– Πρόγραμμα δρόμου σε café/bar στο γενικό πληθυσμό στις 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Συμβουλευτικής και Ανώνυμου Ελέγχου του ΕΟΔΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020