Биткойн е дефинитивния икономически хедж – CryptoDnes

Може да се задават възможности на хоризонта за Биткойн, тъй като златото се изправя срещу известни регулаторни затруднения.

Криспин Оди, глава на Odey Asset Administration, написа в писмо до инвеститорите, че централните банки могат да направят частното притежание на злато незаконно, ако загубят контрол върху инфлацията. 

 

Хедж фонд мениджърът твърди, че правителствата ще използват благородния метал, за да стабилизират валутите. 

 

Историята е пълна с примери, където тези на власт, в моменти на криза, стигат до девалвация на валутата.” – пише Оди, напомняйки за решението на Федералния резерв да забрани притежанието на златото в 30-те на миналия век. Тази политика позволи на правителството да изкупи златото от обществеността, за да стабилизира стойността на долара.

 

Оди предупреди, че инфлацията може да стигне нива между 5% и 15% в следващите 15 месеца. Той добави, че ръст в инфлацията може да бъде голяма пречка за дългосрочните облигации и фондовия пазар. С разпространението на вируса, може да видим още една серия икономически стимули.

 

В последните три месеца инвеститорите се насочват към всевъзможни активи безопасни убежища, за да предпазят портфейлите си. Флагманският фонд на Оди също разпредели повече средства в злато през април, като в момента благородният метал съставлява около 39.9% от фонда.

 

Криспин Оди и Пол Тюдор Джоунс предвиждат висока инфлация и очертават Биткойн и златото като победители в тази криза.


Telegram

СПОДЕЛИ:
СПОДЕЛЯНИЯ

Crypto Book

Свалете БЕЗПЛАТНО ’10 Златни Правила на Крипто Инвеститора’

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата


warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X