Fotobeurs CP+ in Japan gaat niet door wegens coronavirus – Tweakers

Kunnen we met zn allen eens kappen om dit “het coronavirus” te noemen. Een coronavirus is een onderfamillie van verschillende soorten virusen, en het virus waar we het nu over hebben zou “het Wuhan virus” of “Chineese griep” moeten heten.

Want dat is het. Het corona/wuhan virus is een soort griepvirus waar je in princiepe vanzelf van geneest. De klachten die je van dit virus krijgt zijn koort, hoesten, diaree en SARS-achtige klachten. Het is geen pretje om dat virus te hebben natuurlijk, maar in princiepe zou je er niet dood aan moeten gaan. De mensen die ook daadwerkelijk aan dit virus zijn overleden hadden al medishe klachten zoals HIV en diabetes.

Dus tja, is het nu daadwerkelijk waard om overal het dagelijks leven te ontregelen? Aan de ene kant wel, je wil versprijding zo veel mogelijk voorkomen. Aan de andere kant, er zijn bijvoorbeeld minder maatregelen genomen om het coronavirus uit 2015 (het MERS virus) te bestrijden. En bovendien zijn er zo vaak griep/longontsteking uitbraken, en daar word ook nooit iets aan gedaan (alleen in Nederland overleden vorig jaar 4000 mensen aan longontsteking)

Dus tja, ik zou gewoon een goed hygiene beleid voeren en geen mensen met een zwakkere gezondheid daar naartoe sturen. En verder niet zo panieken.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X