Harman/Kardon Citation Oasis – Vekkerklokke som har «alt» – DinSide – DinSide

Beneath CES-messa i Las Vegas tidligere i år viste Samsung-eide Harman/Kardon frem en ny serie med smarthøyttalere, kalt Quotation.

Serien består av alt fra enkle stereohøyttalere, lydplanker, basshøyttalere til større tårnhøyttalere og kringlydsett, og er en spennende alternativ til Sonos, Denon og Bluesound, for å nevne noen.

Quotation-serien inkluderer også en spennende kombinert smarthøyttaler og vekkerklokke med integrert trådløs lader, som går beneath navnet Oasis.

Pris: 2399 kroner.

Vekkerklokke, smarthøyttaler og integrert lader i ett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Vekkerklokke, smarthøyttaler og integrert lader i ett. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Vis mer

Utforming

Quotation Oasis skiller seg egentlig ikke stort fra det vi kan kalle vanlige vekkerklokker, med en lav profil og oval utforming og et digitalt panel i entrance. Rundt enheten strekker det seg stofftrekk som både skal være smussavvisende og flammehemmende.

På toppen sitter den trådløse QI-laderen sammen med berøringspanelet for betjening av lyd, hurtigvalg for hearth radiostasjoner, en stor slumre- og spill av/pause-tast samt taster for å slå av alarm og velge kilde.

Hvorfor er alltid slumreknappen større enn knappen for å slå av alarmen?

Du konfigurerer de hearth hurtigvalgene for radio ved å berøre og holde inne en av 1–4-tastene når du hører på en radiokanal du vil lagre.

CITIATION OASIS: Nok av tilkoblingsmuligheter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
CITIATION OASIS: Nok av tilkoblingsmuligheter. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Vis mer

Bak på enheten finner du to brytere for å skru av eller på mikrofon og nattmodus, i tillegg en knapp for å dempe lyset på panelet. Det er også her alt av kontakter sitter:

Antennekontakt for DAB, antenna medfølger, USB-kontakt for lading av enheter, lydkontakt, strøm og en service-kontakt

Strømkabelen som medfølger er på 1,eight meter, males ønsker du en lengre kan du kjøpe en vanlig apparatkabel i din foretrukne elektronikkbutikk. Enheten har også et reservebatteri, av typen CR2032, som du finner på undersiden.

Reservebatteriet er kjekt dersom strømmen plutselig går.

På fremsiden sitter som nevnt panelet som viser generelle ting som tid, dato, radiokanal, WiFi- og lade-status med mer.

Oppsett

Harman har en rekke apper til iOS og Android og det virker kanskje naturlig å laste ned en av disse for å sette opp Quotation Oasis. Males nei, smarthøyttaleren setter du opp og styrer gjennom Google Residence-appen for iOS og Android.

Selve oppsettet er ganske rett frem: logge inn på app, søke etter ny enhet, sette opp WiFi på enhet, velge navn og hvilket rom og så videre.

Prosessen med å sette opp smarte dingser er stort sett såpass sømløs at vi heller kan trekke det frem når det ikke fungerer så godt.

I appen kan du styre nattmodus – sette maksimalt volum og lysstyrke mellom en gitt tidspunkt – styre volum på lyden og alarmer, samt sette opp kringkasting av lyd og den slags.

Google Home-appen er ganske enkel.
Google Residence-appen er ganske enkel.
Vis mer

Som vekkerklokke

Et punkt som det egentlig ikke er veldig å si så mye om, er vekkerklokkedelen. Alle vet nok hvordan en vekkerklokke fungerer og Quotation Oasis fungerer mer eller mindre likt som andre digitale.

Én stor forskjell er canine at du kun kan sette opp alarmer ved å snakke til Google Assistent. Som for eksempel slik:

– Hei, Google. Sett på alarm klokka 06.00 hver hverdag.

Eventuelt «hei, Google» … «hei, Google!» … «HEI, GOOGLE!», for det er ikke alltid den hører den på første forsøk. Stort sett fungerer det greit.

TRÅDLØS LADER: Den kombinerte smarthøyttaleren og vekkerklokka har også integrert lader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
TRÅDLØS LADER: Den kombinerte smarthøyttaleren og vekkerklokka har også integrert lader. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Vis mer

Personlig er undertegnede ingen tilhenger av digitale stemmeassistenter, enten det er Siri, Alexa, Bixby, Cortana eller nettopp Google Assistent, så det var en liten nedtur å oppdage at en av kjernefunksjonene til Quotation Oasis kun fungerer med stemmestyring.

Greit å være obs på.

Du kan selvsagt bruke Google Assistent til å styre mer enn vekkerklokka. Quotation Oasis fungerer som alle andre Google-høyttalere og du kan spørre Assistent om alt du måtte lure på.

I videoen beneath kan du se noe av det du kan bruke en Google Residence-høyttaler til.

Som høyttaler

Quotation Oasis har det du måtte ønske deg av kildestøtte. DAB og DAB+? Jepp! Bluetooth? Absolutt. Minijack/aux? Gjett om! Google Solid og Apple AirPlay? Ja og ja.

Her skorter det med andre ord ikke på muligheter.

Med piltasten på berøringspanelet kan du velge mellom aux, Bluetooth og DAB, mens du kan bruke mobilen din til å strømme lyd direkte, og alt fungerer veldig bra.

Lyden er det for øvrig ingenting å si på. Quotation Oasis spiller faktisk veldig godt med et detaljert og fyldig lydbilde, enten du hører på musikk, radio eller podkast.

Volumet er også høyt nok til å dekke et større soverom og høyttaleren kan også fint brukes på kjøkkenet eller i stua. Alarmfunksjonen gjør canine at folks flest vil ha smarthøyttaleren stående på et soverom.

CITATION OASIS: Panelet viser valgt kilde, tid, dato og om den trådløse laderen er i bruk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
CITATION OASIS: Panelet viser valgt kilde, tid, dato og om den trådløse laderen er i bruk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Vis mer

Konklusjon

Det er faktisk mye å like ved Harmans kjekke kombinerte vekkerklokke og smarthøyttaler. Først og fremst høyttaleren som det faktisk er mye fylde i og den spiller mer enn godt og høyt nok til å brukes på et soverom.

Integrert trådløs lader er også et pluss, og det samme er støtte for Bluetooth, aux og DAB-radio i tillegg til Google Solid og Apple AirPlay.

På minussiden kan vi trekke frem ting som at smarthøyttaleren fungerer kun med Google Residence-appen og at for eksempel alarmer kun kan settes med talestyring. I tillegg savner vi at berøringstastene lyser opp når du fører fingeren over dem, noe som hadde gjort det lettere å betjene høyttaleren i mørket.

Trives du derimot med Google Residence- og Google Assistent-integrasjonen, kan Quotation Oasis være en nyttig tilvekst på soverommet.

Trådløs lader
Mye lyd i liten innpakning
DAB, Bluetooth, AUX, Google Solid og Apple AirPlay
Kan kobles med andre Google Residence-enheter

Krever Google Residence-appen
Residence-appen er kanskje i enkleste slaget
Kun talestyring av alarmtid
Vanskelig å betjene i mørket

Lyst til å diskutere?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020