Huawei Mate 40 Pro и Huawei P50 Pro ще използват най-тънката перископска камера за смартфони в света – Digital.bg

Китайският производител промени представата ни за възможностите за мобилната фотография, които предлагат смартфоните. Популярните устройства от Huawei P и Huawei Mate серии предлагат оптика на Leica, впечатляващи сензори и разнообразни алгоритми с изкуствен интелект.  Неслучайно списъка от топ модели с най-добри камери на DxOMark се доминира от смартфони на Huawei. 

Въпреки търговските санкции на САЩ oт компанията продължават да търсят начини как да предложат дори още по-добри възможности за снимане в своите смартфони от висок клас. Сега разбираме, че Huawei проявяват голям интерес към хардуера на компанията O-Movie. Тук е момента да уточним, че този бранд разполага с най-тънката перископ камера създавaна досега. 

Въпросният модул е с дебелина от едва 5.9 милиметра и също така включва опция за продължително мащабиране. Уникалните характеристики позволяват на сензора плавно да преминава между 85mm и 170mm (35mm еквивалент) с промяна на апертурата между f/3.1 и f/5.1. О-Movie също така обещават между 3х и 7х увеличение, спрямо традиционните камери с широк зрителен ъгъл.

 

 

За сравнение Xperia 1 II има 70mm телефото обектив, докато Huawei P40 Professional e със 125mm сензор, а P40 Professional+ има 240mm обектив. Структурата на камера сензорите позволява производството на версии с 3-5х, 5-8х и 3.5-9.5х конфигурации, съобщава GizmoChina.

Всички тези предимства са причината за желанието на Huawei да използват модулите на O-Movie в предстоящите си флагмани от висок клас. Разговорите между двете страни тепърва ще ни разкриват повече детайли за планираното партньорство.

Няма да е изненадващо, ако Huawei лицензират технологията и се превърнат в първия банд, който популяризира най-тънките перископ камери на пазара. Припомняме ви, че Huawei Mate 40 Professional   се очаква да дебютира през есента, като камерите ще бъдат едно от най-сериозните подобрения на смартфона.

Aко не са налични достатъчно бройки на модула навреме за премиерата можем да очакваме Huawei P50 Professional да използват технологиите на O-Movie. Представянето на устройствата от серията ще стане факт през първото тримесечие на 2021г. 

 

Още от Digital: Huawei Mate 40 Professional ще използва камера технология на Largan Precision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020