Microsoft installeert ongevraagd web-apps van Office-toepassingen – Tweakers

Steeds meer meldingen komen binnen van gebruikers die zien dat Microsoft ongevraagd progressive net apps van verschillende Workplace-toepassingen installeert voor Edge op Home windows 10. De apps hebben ontbrekende en verkeerde metadata.

Het gaat om de pwa’s van Outlook, Powerpoint, Excel en Phrase, die in Microsofts eigen Edge-browser geïnstalleerd worden en vermeld worden in Configuratiescherm – Programma’s. Daar is de uitgever gelijk aan de app-naam, de versie is 1.0, wat mogelijk ook niet klopt, de installatiegrootte wordt niet vermeld en de icoontjes van de apps zijn vele malen kleiner dan gebruikelijk is. Dat alles tekent ghacks.web aan. Microsoft kondigt de aanwezigheid van de apps, die ook in het Startmenu verschijnen, verder niet aan. De apps kunnen wel verwijderd worden.

Een pwa is in wezen een snelkoppeling naar een applicatie die in de browser draait. Ze zullen weinig ruimte innemen omdat de webserver de code van de applicatie zodra nodig kan aanleveren en deze in het werkgeheugen verblijft. Op het systeem van deze Tweakers-redacteur zijn de webapps niet verschenen, maar dat houdt waarschijnlijk verband met de aanwezige installatie van Workplace.

ZDNets Microsoft-deskundige Mary Jo Foley heeft het bedrijf meermaals om commentaar gevraagd over de zet, maar heeft na meerdere dagen nog geen reactie van Redmond gehad.

Het is niet de eerste keer dat Microsoft zijn apps in meerdere of mindere mate laat meeliften op Home windows 10-installaties. Zo beveelt Home windows 10 de Edge-browser aan als males zoekt naar bijvoorbeeld ‘Firefox’ in het Startmenu en is er reclame gemaakt voor Workplace in Wordpad, Mail en Calendar. Ook worden met enige regelmaat ongevraagd uwp-apps geïnstalleerd op Home windows 10, inclusief tegels in het Startmenu.

Office web apps ongevraagd installed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020