Microsoft ruilt deel MSN-redacteuren in voor kunstmatige intelligentie – NU.nl

Voormalig MSN-freelancers melden anoniem dat moederbedrijf Microsoft afscheid van hen heeft genomen, omdat hun werk wordt overgenomen door kunstmatige clever, schrijft The Guardian.

De robots schrijven geen eigen stukken, maar zullen wel nieuwsverhalen overnemen van partnermedia, koppen herschrijven en foto’s toevoegen.

Het zou gaan om zo’n 77 freelancers in Seattle en het Verenigd Koninkrijk. Volgens een aantal van hen zouden er al langer checks zijn uitgevoerd met kunstmatige intelligentie met de gedachte om bepaalde functies van freelancers over te nemen. “Het is demoraliserend om te bedenken dat een machine ons kan vervangen”, zegt een anonieme bron.

Microsoft heeft bevestigd dat zij afscheid nemen van de freelancers. Het bedrijf heeft zich echter nog niet uitgelaten over de rol die kunstmatige intelligentie daarin zou spelen. Ook is het niet bekend wat de verhouding zal zijn tussen het aantal redacteuren en slimme computer systems. Het besluit zou geen verband hebben met de coronacrisis.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X