Microsoft te forțează să treci la Microsoft Edge, în Windows 10: ce se întâmplă cu Internet Explorer – Playtech.ro

Compania Microsoft nu se dă bătută când vine vorba de lupta pentru cel mai bun browser, chiar dacă te forțează să utilizezi Edge într-o manieră cât se poate de agresivă.

Cu fiecare versiune nouă de Home windows 10, Microsoft aduce schimbări mai mult sau mai puțin evidente. Din păcate, multe dintre ele s-ar putea să te streseze sau să te forțeze să te adaptezi la noile mofturi ale inginerilor din Redmond.

De această dată, cea mai recentă actualizare de Home windows îți atrage din nou atenția asupra relației ciudate pe care o are Microsoft cu Web Explorer. Dacă ești în continuare utilizator de IE, compania americană va refuza pur și simplu să-ți încarce site-uri populare, obligându-te să migrezi la Microsoft Edge.

Este greu să-ți dai seama câte site-uri vor fi afectate, dar la o analiză rapidă, YouTube, Twitter sau Instagram vor refuza să se mai încarce în Web Explorer, pe Home windows 10. Primii care au sesizat schimbarea au fost cei de la ZDNet, dar momentan este dificil să înțelegi actual cât de semnificative sunt consecințele.

În orice caz, va intra în vigoare pentru majoritatea utilizatorilor de Home windows 10 la mijlocul lunii noiembrie, când Microsoft lansează următoarea versiune de Edge. Din acel second, aproximativ 1150 de site-uri nu vor mai merge pe Web Explorer. Dacă încerci să le accesezi, vei primi o notificare prin care ți se atrage atenția că trebuie să utilizezi noul Microsoft Edge, bazat pe Chromium pentru a ți se încarca paginile net cu pricina.

Lista de site-uri se pare că este actualizată prin intermediul unui fișier DLL pe care Microsoft l-a inclus în instalarea de Edge pe parcursul verii, chiar dacă nu a fost activ până în prezent. Web Explorer încarcă acel DLL la pornire comparable cu orice altă extensie, iar când intri pe anumite site-uri, vei întâmpina următoarea pagină net cu un mesaj cât se poate de clar, redactat în engleză: ”Ai fost redirecționat la Microsoft Edge unde poți continua să navighezi fără întreruperi. Dacă întâmpini un web site care are nevoie de Web Explorer, îl poți încarca în modul Web Explorer, fără să părăsești Microsoft Edge”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020