RETRO KOMBINACIJA Prvi pametni telefon sa OKRUGLIM brojčanikom – Blic

Foto: Profimedia / RAS Srbija

Koliko je poznato, u svetu do sada još nije postojao smartfon sa fizičkim okruglim brojčanikom u stilu starih telefona iz predratnih vremena, ali zahvaljujući “uradi sam” majstoru i inženjeru Justineu Hauptu, sada imamo i to. On je napravio uređaj koji se nalazi negde između pametnog telefona i “starinskog”, jer dolazi s okruglim fizičkim brojčanikom koji se okreće prstom i zakrivljenim ePaper ekranom na kom možete gledati osnovne informacije, poput propuštenih poziva i tekstualnih poruka, prenosi portal SEEbiz.

U srcu telefona nalazi se posebno prilagođena Arduino pločica koja je zasnovana na ATmega 2560 mikrokontroleru i Adafruit FONA 3G pločici koja poseduje modem za spajanje na 2G ili 3G mreže i u koju ubacujete SIM karticu.

Nivo baterije i jačina signala ne prikazuju se na ekranu, već na bočnim LED svetlima, a baterija može da potraje jedan dan. Pored toga, Haupt je na uređaj postavio i nekoliko “speed-dial” tastera za brzo biranje zadatih kontakata, kako ne biste za svako pozivanje morali da okrećete brojčanik, a tu je i spoljna antena sa SMA konektorom.

Haupt kaže kako mu je osnovna namera bila da napravi uređaj koji će koristiti kao osnovni (primarni) telefon i koji mu stane u džep, budući da ga jako živciraju današnji telefoni sa ekranima na dodir sve većih dimenzija, koji su po njemu totalno nepraktični.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020