Senzorul de camera de smartphone care e capabil de autofocalizare DSLR – Dojotech.ro

Senzorul de camera al carei companii de smartphone-uri e capabil de autofocalizare DSLR

O anumita companie a dezvaluit un senzor de digital camera pentru smartphone-uri, unul care suporta autofocalizare rapida (de nivel DSLR). De asemenea, are o rezolutie de doar 50MP, dar un alt punct forte al sau, pe langa autofocalizarea rapida, e faptul ca functioneaza de minune in conditii de lumina extrem de redusa.

Samsung a prezentat un nou senzor de digital camera pentru smartphone-uri, aratand ca mai multi megapixeli nu e neaparat ceva bun. ISOCELL GN1 este “doar” unul de 50MP, dar la dimensiunea sa de 1/1,three inci, are pixeli de 1,2 microni pentru a permite camerelor sa functioneze mai bine in conditii de lumina scazuta.

De asemenea, vine cu autofocalizare twin pixel, la fel ca sistemul gasit pe camerele Canon dedicate. Noul senzor de digital camera pentru smartphone-uri ofera “viteze de autofocalizare de nivel DSLR”, chiar si in lumina redusa, sustine Samsung.

Daca aveai nevoie de performante si mai bune in lumina redusa, vei fi incantat sa descoperi ca noul senzor (cu autofocalizare de nivel DSLR) pentru smartphone-uri al Samsung foloseste si tehnologia Tetracell a Samsung care combina four pixeli intr-un pixel.

Acest lucru cut back rezolutia la 12,5MP, suficienta pentru majoritatea fotografiilor de smartphone, dar multiplica de four ori capacitatea de colectare a luminii.

Combinata cu autofocalizarea dual-pixel, noul senzor de digital camera al Samsung este capabil sa se focalizeze fast pe un obiect chiar si in lumina extrem de redusa, pentru a oferi rezultate mai bune si mai clare.

Samsung are deja un senzor de 108MP folosit pentru digital camera smartphone-ului Galaxy S20 Extremely, iar compania sud-coreeana este ocupata sa dezvolte unii cu rezolutie si mai buna.

Un senzor de 50MP poate ca nu suna la fel de impresionant, dar este mult mai util in conditii de lumina redusa. Pe langa asta, Samsung a trebuit sa se confrunte cu reclamatii din cauza autofocalizarii lente a celui de 108MP cand s-a lansat smartphone-ul Galaxy S20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *