Smartphonemakers annuleren telefoonpresentaties rond afgelaste telecombeurs MWC – Tablets en telefoons – Nieuws – Tweakers

Personeel die al een contract hadden om terplekke inschrijvingen te doen / ticketcontrole / informatiestanden / onderhoud / schoonmaak, pendelbussen die gehuurd zijn, shuttlebussen die ingelast zijn tussen de 2 eventlocaties, contracten met TMB (het transportbedrijf in Barcelona), huur van de locatie, promotiemateriaal, drukwerk, duizenden vlaggen die in de straten worden opgehangen, reeds gehuurd verlichting/presentatiemateriaal, etc etc.

Verder zijn er concessies voor horeca on-site, die moeten ook terugbetaald worden, wordt er een stukje op de luchthaven als hospitality gehuurd, zijn er duizenden standbouwers voor niks aangenomen door de verschillende standhouders, etc etc etc.

Komt best veel bij kijken, een techbeurs voor 100k+ mensen (en dan niet jan met de pet, want MWC is geen consumentenbeurs).

En dan spreken we nog niet over mogelijk omzetverlies – zo’n beurs kan je verwachte bedrijfsomzet de lucht in jagen, maar ook je faillissement betekenen indien je alles hebt ingezet om daar je nieuwe product aan de man te brengen.

En dan de externe zaken:
Hotelreserveringen, reeds bestelde catering, restaurantreserveringen, extra personeel in de horeca, eventuele standen die al gemaakt zijn en in een container onderweg zijn naar Barcelona, externe locaties die afgehuurd zijn voor rand-evenementen, extra hospitality mensen die speciaal voor de beurs werden aangenomen door standhouders, etc.

Ik denk eerlijk dat die 500 miljoen nog relatief conservatief is ingeschat – als je alles samen telt zal je er ver boven zitten.

De economische impact van MWC op Barcelona tijdens de eventdagen (en paar weken ervoor/erna) lag vorig jaar op 460 miljoen euro. En er zijn 13k extra tijdelijke jobs mee gemoeid.

“According to Fira de Barcelona, the Mobile World Congress generates 13,000 temporary jobs and has an economic impact of 460 million euros on the metropolitan area.” (bron: barcelona.cat)

[Reactie gewijzigd door bramvandeperre op 13 februari 2020 14:17]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020