Telefoanele pliabile ar putea ajunge la 100 de milioane de unităţi livrate până în 2025 – Mobilissimo.ro

Samsung Galaxy Z Flip este un telefon mai important decât aţi crede, pentru că ne duce într-o nouă epocă a pliabilelor. Este primul model cu protecţie din sticlă pentru ecran şi continuă să extindă formatul de terminale pliabile cu un model cu clapetă. E doar începutul pentru că analiştii estimează că livrările de telefoane pliabile ar putea depăşi 100 de milioane de unităţi până în 2025.

Pliabilele înlocuiesc practic tabletele şi pe lângă faptul că ai un smartphone în buzunar, îl poţi şi deschide pentru a ajunge la o diagonală apropiată de o tabletă. În plus, modelele cu clapetă se compactează şi încap lejer în buzunar, deşi propun o diagonală la fel de mare ca un Galaxy S20 sau S20+, care intră greu în blugi skinny. Ca orice segment nou de produs, pliabilele au debutat cu probleme. Ne amintim de Galaxy Fold şi amânările sale, dar şi de Mate X care a suferit amânări şi mai recent de Moto RAZR 2019, cu o balama ce făcea zgomot şi aparent ceda după zeci de mii de îndoiri.

Alte provocări vin din industrie: o producţie nu prea eficientă, costuri mari, ecrane pliabile greu de produs şi componente scumpe. Ca să nu mai vorbim de complexitatea balamalelor. Strategy Analytics vede totuşi un viitor pentru pliabile, prezicând faptul că livrările acestor modele vor creşte de la sub 1 milion de unităţi în 2019 la 100 de milioane până în 2025. Mai mult de atât, pliabilele vor reprezenta segmentul smartphone premium cu cea mai rapidă creştere din următorul deceniu.

Chiar dacă Samsung, Huawei şi Motorola sunt pionieri, concurenţa va deveni acerbă în următorii ani. Până în 2025 toţi marii jucători ar trebui să aibă unul sau mai multe pliabile. Eu încă îl aştept pe acel dublu pliabil cu 3 ecrane de la Xiaomi, cu preţ de 999 USD.

⚡ -3% din preț pe
QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright Zitub.com 2020